تعمیر صدای اسپیکر گوشی



صدای گوشی موبایل به مرور زمان و در اثر رعایت نکردن چندین نکته، ضعیف می‌شود. جدای از مشکلات تعمیری و فنی، گاهی اوقات خودمان از طریق بهم ریختن تنظیمات گوشی باعث این مشکل می‌شویم. در این مقاله می‌توانید با علل خرابی یا ضعیف شدن صدای اسپیکر و نحوه تنظیم کردن صدا آشنا شوید. همچنین شما عزیزان می‌توانید با تست گرفتن از موبایل خود، از وجود یا عدم وجود مشکل فنی اطلاع پیدا کنید. در آخر اگر مشکل شما حل نشد، برای تعمیر صدای اسپیکر گوشی خود، حتما با ما در تماس بوده یا درخواست تعمیر خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.


علت قطع شدن صدای اسپیکر گوشی موبایل چیست؟

 اسپیکر، قسمتی از گوشی هست که اطلاعات مربوط به صدا را از برد گوشی ( MPF IC ) که مخفف آمپیلی فایر است،دریافت می‌کند و به باند گوشی انتقال می‌دهد تا  بتوانیم صدایی از باند بشنویم.

هرگوشی دارای دو اسپیکر کوچکتر در قسمت بالایی (شمالی) گوشی، است که برای مکالمات استفاده می‌شود و یک اسپیکر در قسمت پایینی (جنوبی) گوشی، است که برای شنیدن صداهای موجود در سیستم گوشی و صداهای زنگ است.

 اسپیکر پایینی صدای رساتر و بلندتری نسبت به اسپیکرهای بالایی دارد.

حال به دلایلی که سبب قطع شدن اسپیکر گوشی می‌شوند، اشاره می‌کنیم:

  • آب خوردن: مختل شدن لایه‌هایی از اسپیکر (باند) که صدا تولید می‌کنند.
  • ضربه دیدن: وارد شدن ضربه ای به اسپیکر (باند)
  • سولفاته شدن یا کثیف شدن مجرای خروجی صدا: این امر باعث ضعیف شدن صدا،کمتر شدن صدا و قطع شدن ناگهانی صدای اسپیکر می‌شود.
  • تنظیمات گوشی: گاهی وقت‌ها قطعی صدای اسپیکر می‌تواند از دستکاری شدن تنظیمات گوشی باشد.

 

گاهی وقت‌ها قطعه‌ای از تکمیل کننده برد گوشی به نام UIF به مشکل می‌خورد، این مشکل این گونه است که ناهماهنگی بین ارتباط با باند و برد گوشی صورت می‌گیرد و باعث می‌شود ما صدایی نتوانیم بشنویم.

برای حل این مشکل،بهتر است یک تعمیرکار یا متخصص گوشی این کار راانجام دهد، زیرا نیاز به باز شدن قطعات گوشی و اسپیکر است.

 

انواع اسپیکر گوشی

در ابتدا باید اشاره کرد که گوشی‌های قدیمی،از دو باند بهره‌مند بودند. یک باند شامل اسپیکر پایینی (جنوبی) می‌شود که صدای بالایی دارد و برای گوش دادن آهنگ و هنگامی که تماسی گرفته می‌شود استفاده می‌شود.

باند دیگر در قسمت بالایی ( شمالی ) گوشی قرار دارد که برای صحبت کردن با شخصی که تماس می‌گیریم استفاده می‌‌شود و نویز‌های محیط اطراف را در هنگام صحبت کردن می‌گیرد که ما بتوانیم مکالمه بهتری برقرار کنیم.

با پیشرفت تکنولوژی گوشی‌های هوشمندی وارد بازار شد که صدای استریو پخش می‌کنند و دارای دو باند هستند که صدای شفاف‌تر و بلند‌تری را به گوش ما می‌رسانند و قابلیت اسپیکر بودن  دارند.

در هنگام تماس گرفتن، باند بالایی (شمالی) قابلیت تولید صدای ملایم‌تری دارد که باعث می‌شود فقط خود شخص متوجه آن صدا شود و افراد دیگر نتوانند صدا را بشنوند.

 

تست اسپیکر

برای تست اسپیکر گوشی‌های سامسونگ،  کد *#0*# را وارد می‌کنیم،سپس پنل یا صفحه جدیدی برای ما باز می‌شود که تست تمام اجزای گوشی در آن پنل قرار دارند، حال برای تست کردن اسپیکر گوشی، بخشی به نام  "تست اسپیکر" وجود دارد که با زدن بر روی آن، می‌توان اسپیکر (باند) بالایی و پایینی گوشی را تست کرد.

 برند‌های شیائومی (  Xiaomi)، سامسونگ ( Samsung )، اپل ( Apple )، الجی ( LG ) و... را نمی‌توان کد مورد نظر را بر روی این برندها اعمال کرد.

برای حل این مشکل، با تماس گرفتن باند بالایی (شمالی) را تست می‌کنیم یا با پخش کردن موزیک، باند پایینی (جنوبی) را تست می‌کنیم.

راه حل‌های دیگری هم برای تست اسپیکر این برندها وجود دارد که می‌توان به نصب نرم ‌افزارهای " تستر" استفاده کرد. با نصب این نرم افزارها، می‌توان تمامی اجزای گوشی مانند اسپیکر را تست کرد.

 

تنظیمات اسپیکر

هر گوشی دو نوع حالت صدا دارد:

  • صدای آزاد و معمولی که هر اعلاناتی ( Notification ) از گوشی بیاید، آن اسپیکر برای ما صدای موردنظر را تولید می‌کند که ما متوجه شویم اعلانی برای گوشی ما آمده است.
  • بی‌صدا کردن ( Mute ) گوشی است، یعنی این که هیچ صدایی تولید نمی‌شود مگر اعلانی دریافت شود که حالت ویبره (لرزش) گوشی فعال می‌شود که ما متوجه شویم اعلانی دریافت کرده‌ایم.

 

قیمت انواع اسپیکر

اسپیکرها قیمت زیادی ندارند و معمولا  خرید قطعه آن‌ها بین 10000 تا 200000 تومان هستند.

بیش‌تر هزینه‌ای که ما می‌پردازیم مربوط به باز و بست گوشی‌ توسط متخصصین می‌باشد، زیرا امکان دارد باند گوشی مشکلی داشته باشد و یا مشکلات دیگری پیش اومده باشد.

قیمت بیزر زنگ (کپسولی) که همان نام دیگر باند بالایی گوشی می‌باشد، بین 10000 تا 60000 تومان می‌باشد و در بعضی از برند‌ها که قابلیت پخش صدای استریو دارند تا 200000 تومان هم پیش می‌رود.

قیمت اسپیکر پایینی (جنوبی) گوشی بین 10000 تا 300000 تومان می‌باشد که فوق العاده حساس است.

برای تعویض اسپیکر پایینی (جنوبی) گوشی حتما باید به دست یک متخصص یا تعمیر‌کار،  گوشی باز شود تا مشکل جدیدی برای گوشی به وجود نیاید.

 

جمع بندی

هدف از این مطلب این است که متقاضیانی که دچار مشکل قطعی یا ضعیفی اسپیکر گوشی می‌شوند، به شناخت بهتر و بیش‌تری دست پیدا کنند تا بتوانند مشکل اصلی باند گوشی را شناسایی کنند و وقتی که به یک تعمیر‌کار یا متخصص گوشی مراجعه می‌کنند، در زمان کمتر و با سرعت بیش‌تری بتوانند مشکل اسپیکر گوشی خود را حل کنند تا گوشی خود را سریع‌تر تحویل بگیرند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

css چگونه قبل از مراجعه به یک تعمیر‌کار گوشی، متوجه شویم که اسپیکر گوشی قطع شده است؟
در گوشی‌های سامسونگ با وارد کردن کد *#0*# و زدن دکمه اسپیکر، متوجه می‌شویم که صدایی به گوش ما می‌رسد یا قطع شده است. در برندهای دیگر با تماس گرفتن می‌توانیم متوجه خرابی اسپیکر خود شویم.

جدید ترین مقالات راین سرویس

ثبت درخواست تعمیر